TenSen Juweliers Antwerpen metamorfose

TenSen Juweliers is een echt familiebedrijf: vader en moeder Tensen zijn de trotse oprichters en bouwen samen met drie van de vijf kinderen aan de voortdurende groei van de zaak. In Antwerpen is TenSen een beeldbepalende partij binnen de juweliersbranche. Met prachtige exclusieve merken en daarbij passende winkels weten zij zich te onderscheiden ten opzichte van andere aanbieders.

Het designteam van WSB mocht aan de slag nadat we de Pitch met 2 andere architecten hadden gewonnen. De opdracht luidde om in een drastisch veranderende markt een horlogepaleis te ontwerpen wat zijn weerga niet kent in Europa. Het huidige interieur was niet meer van deze tijd, en paste niet meer bij de uitstraling van de verschillende exclusieve merken die er worden verkocht. De strategie voor de metamorfose was om afscheid te nemen van 25 merken in het trendsegment en een duidelijke propositie te claimen door een aantal winkels samen te voegen in hetzelfde pand. In de winkel aan de Huidevetterstraat worden nu merken als Cartier, Omega, Tudor, Longines en Breitling verkocht.

Het ontwerp
De winkel aan de Huidevetterstraat was een winkel met twee verdiepingen, de verdiepingsvloer was helemaal dicht waardoor de winkel een klein besloten gevoel gaf. Door de ruimte compleet te strippen en opnieuw in te delen kon er een open entree worden gerealiseerd. Hierdoor is alles helder en open en is er ruimte gecreëerd voor verschillende merken om hun producten in hoge wanden te presenteren. Dit geeft een erg rustig maar tegelijk ook indrukwekkend beeld. Om de exclusiviteit van de merken te ondersteunen is er gebruik gemaakt van materialen op hetzelfde niveau zoals marmer en leer. De winkel krijgt hierdoor de internationale allure passend bij de straat, het winkelpand en de merken die worden verkocht. Een echte eye-catcher is de met leer beklede balie in een messing kleur, hierin is indirect licht verwerkt. Door een trap met loopbrug te maken is de mogelijkheid ontstaan het plafond te verwijderen zonder dat werkruimtes opgeofferd zijn. Als je voorin de winkel staat is de transparante verbinding tussen diverse werkruimtes goed zichtbaar. Onder de loopbrug is een zithoek gecreëerd met een warme besloten sfeer, perfect voor verkoopgesprekken. Een mooi contrast op de open ingang met hoge shop-in-shop wanden.

Het Bouwmanagementteam van WSB verzorgde de Turn Key verbouwing van de winkel, als dirigent was WSB verantwoordelijk voor de totale verbouwing van 325 m2.

Wat vindt Alain Tensen van het bouwproces?

“Ik ben zeer, zeer tevreden. Ik zal u zeggen: nog nooit in onze historie hebben wij een feilloos verlopen project als deze ervaren. Alles klopte, van timing tot aan de prijs. Uiteraard liepen we samen met WSB hier en daar tegen wat obstakels aan, maar die werden kundig en snel opgelost. Het resultaat maakt ons ook heel trots. Er wordt in de branche over gesproken, zo merken we. Dus niet alleen onze klanten zijn zeer complimenteus over de nieuwe winkel, ook onze leveranciers zijn unaniem positief. Zo hadden we laatst de grote baas van Breitling op bezoek, omdat hij zo’n goede verhalen had gehoord over onze winkel en dat met eigen ogen wilde aanschouwen. We zijn voornemens om ons merkenportfolio verder uit te breiden met een aantal zeer vooraanstaande horlogemerken, maar we zijn vol vertrouwen, want dat gaat met onze nieuwe uitstraling en prachtige winkel zeer zeker lukken. Zeker in het hoge segment worden steeds meer eisen gesteld aan de omgeving waarin merken gepresenteerd worden en daar moet je als verkooppunt aan voldoen, maar dat is nu geen issue meer. Dat hebben we toch mede te danken aan WSB. We zijn klaar voor een mooie toekomst.”

 

Heeft u plannen? Bel (+31 33 2771714) de interieurarchitecten van WSB voor een unieke winkelinrichting van uw juwelierzaak. Nationaal en internationaal zijn wij sterk in juwelen, mode, sport, schoenen, optiek, kortom retail concepten!

Neem contact op >>

GERELATEERDE PROJECTEN

TenSen Juweliers | Design, Bouwbegeleiding, Realisatie

Over WSB Interieurbouw

  • LOCATIE: Antwerpen (BE)
  • OPPERVLAK: 262m2
  • LEVERING:
  • DESIGN: WSB Retail Design
  • REALISATIE: WSB Interieurbouw

Meer weten?
mail of belbel Nico Schreuder: +31 33 277 17 14