Wanneer winkelrenovatie of gedeeltelijke winkelverbouwing?

Rick Schreuder: “Alleen die bedrijven die geen complete winkelverbouwing willen doen, denken geregeld serieus na over winkelrenovatie, maar dat zijn dus heel veel retailers in Nederland!” Waarom?

winkelrenovatie

Winkelrenovatie Juwelier Siebel

Rick Blankenstijn: “Veel retailers verdienen gelukkig voldoende geld en willen het succesvolle winkelconcept niet te veel uitmelken / uithollen. De goede retailers zien hun winkelconcept vaak als ‘cash cow’ en ‘rising star’ tegelijk. Daarom willen ze hun vaak al goede winkel met beleving voortdurend vernieuwen, om hun klanten te verrassen met  vernieuwing. Vaak krijgen we als retail designers een telefoontje van een potentiele opdrachtgever in de sfeer van: Mijn winkel is nog best mooi, maar ik wil toch wat anders. Wat moet ik doen?”

Rick Schreuder over de andere groep retailers met plannen voor winkelrenovatie: “Er zijn ook retailers bij die moeten opboxen tegen grote concurrenten, ofwel ze hebben in het verleden slechte investeringen gedaan. Of ze zitten op een foute locatie en willen toch graag vernieuwen. Zij hebben vaak een bescheiden budget, en dat is juist ook mijn uitdaging om dan commercieel mee te denken: Met welk idee qua winkelrenovatie bereik je maximaal effect. Ik heb nu behoorlijk wat retailers in de mode, juweliers en opticiens geadviseerd op het gebied van winkelrenovaties en het effect is vrijwel altijd verbluffend: mooie omzetcijfers en relatief lage kosten. Ook bij retailketens levert deze benadering mooie resultaten op voor onze opdrachtgevers.”

winkelrenovatie

Winkelrenovatie werkt bij de meeste modewinkels: Nieuwe en oude elementen mixen..

 

Wat houdt winkelrenovatie in?

Wat houdt succesvol winkel renoveren in? Rick Schreuder van WSB: “Een blauwdruk is er niet echt voor te geven. Creativiteit en slimme ideeen laten zich niet altijd vatten in stappenplannen, maar mijn werkwijze is vaak als volgt.

 1. Als een klant belt, ga ik eerst langs voor een vrijblijvende brainstormsessie en winkelscan. Ik wil van de opdrachtgever weten: wie is hij, wat verkoopt hij goed en slecht en waar wil hij naar toe. Hoe denkt hij na over zijn winkelconcept van de toekomst? Ik luister zelf kritisch omdat we inmiddels behoorlijk wat bedrijfsmodellen kennen en de crux is: aan flauwe ideeen moet je nu juist geen geld uitgeven. Bewaar het goede geld voor de goede ideeën!
 2. Als creatief retail designer zijn verhalen, sentimenten, trends voor mij heel belangrijk, maar zeker bij een winkelrenovatie en winkelverbouwing met een 20%-80% doel gaat het om de vraag: Wat zie ik, wat ervaar ik als potentiele klant hier, wat is oud, vies, donker, onaantrekkelijk, onlogisch, saai, onvriendelijk. Wat is relatief goed te vervangen en vraagt weinig bouwkundige ingrepen.
 3. Vervolgens tekenen we op basis van een winkelscan het plan uit op hoofdlijnen met de budgettering in de kantlijnen erbij. Omdat we werken met een eigen team van monteurs, installateurs, bouwer werken we relatief tegen lagere kosten dan bedrijven waar het over veel schijven gaat via een architectenbureau, een bouwbegeleidingsbureau. Tegelijk is de kwaliteit hoogwaardig wat de prijsperceptie bij de klanten van onze opdrachtgevers gunstig beinvloed. Een opdachtgever zei laatst tegen mij: Rick, ik wil graag een kroket op een goude schaal verkopen. Hij bedoelde niet dat hij goud wilde betalen, maar hij wilde zich wel positief onderscheiden en zijn product een optimaal podium geven.
winkelrenovatie

Ontwerp Winkelrenovatie Optiek Gobert

Slimme winkelrenovatie en verbouwing begint met creatieve visie: Over WSB Retail Design

Een slim ontwerp is een creatief ontwerp. Uw winkel renoveren moet u uiteindelijk goed aanpakken. Beter een goed ontwerp voor een slimme winkelrenovatie, dan een slecht idee half uitvoeren of in de verkeerde dingen geld pompen.

De retail architecten van WSB zijn vooruitstrevende ontwerpers van unieke retailconcepten in mode, schoenmode, juwelen, optiek, audiciens / inrichting oorwinkels. WSB werkt onder anderen in Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk naast het thuisland. WSB werkt zowel voor fashion brands als voor individuele ondernemers.

Restyling van interieur door wrappen van de meubels

Een slimme manier van renoveren is wrappen van winkelinterieur. Met de innovatieve collectie stalen van WSB is de uitstraling van uw winkel straks heel gaaf, ziet er uit als nieuw, is op nieuw stevig en het kost heel weinig. Wij wrappen winkels, tafels, balies, keukens, badkamers, tot tegels toe. HEt wrappen kan ook goed toegepast worden op ronde meubels. Vraag onze verkoopadviseurs naar een goed advies. We kunnen u overtuigen door mooie stalen te laten zien. Houdt decors, marmerdecors, staaldecors, tegeldecors. Alles is mogelijk. +31 33 2771714.

Efficiënte winkelrenovatie en winkelonderhoud: Over WSB Interieurbouw

Door onze schaalgrootte (we werken met 50 man, met weinig indirecte mensen in het kader en de staf) zijn we perfect in staat regelmatig en goed onderhoud te plegen op uw winkelinterieur. WSB heeft een Europese dekking op het gebied van service met het zwaartepunt van onze activiteiten in Nederland en Belgie en Duitsland. Veel onderhoud kan in combinatie gepland worden. Dit maakt het onderhoud en de winkelrenovatie van uw inrichting en installaties tot een effectief en efficient kostenplaatje.

Wilt u graag meer weten over winkelrenovatie en winkelonderhoud? Bel WSB: +31 33 2771714 of kijken op de website van WSB. Of mail ons: info@wsbinterieurbouw.nl

Neem contact op >>

Henk Bossenbroek over WSB: over WSB
Bossenbroek voor Mannen in Voorthuizen

Ervaring van Henk Bossenbroek:
Super fijn samengewerkt nieuw design op een overtuigende manier vormgegeven.
Een samenwerking die uniek is.

GERELATEERDE PROJECTEN

Over WSB Interieurbouw

 • LOCATIE: Europa
 • OPPERVLAK: Varierend
 • LEVERING: Turn key
 • DESIGN: WSB Retail Design
 • REALISATIE: WSB Winkelrenovatie

Meer weten?
mail of belbel Rick Blankenstijn: +31 33 2771714

 • winkelrenovatie
 • winkelrenovatie
 • winkelrenovatie
 • ladenbau sport einrichtung
 • Agencement magasin Optique Plusminus
 • winkelrenovatie
 • winkelrenovatie
 • winkelrenovatie
 • ladenbau sport einrichtung
 • Agencement magasin Optique Plusminus
 • winkelrenovatie
 • winkelrenovatie
 • winkelrenovatie
 • ladenbau sport einrichtung
 • Agencement magasin Optique Plusminus