Winkelrenovatie: 5 tips en trends

Winkelrenovatie: 5 tips en trends - Retail design Winkelrenovatie: 5 tips en trends - Retail design Winkelrenovatie: 5 tips en trends - Retail design Winkelrenovatie: 5 tips en trends - Retail design
Winkelrenovatie: 5 tips en trends - Retail design Winkelrenovatie: 5 tips en trends - Retail design Winkelrenovatie: 5 tips en trends - Retail design Winkelrenovatie: 5 tips en trends - Retail design
Winkelrenovatie: 5 tips en trends - Retail design Winkelrenovatie: 5 tips en trends - Retail design Winkelrenovatie: 5 tips en trends - Retail design Winkelrenovatie: 5 tips en trends - Retail design
Winkelinrichting tips en trends door WSB Interieurbouw

Realisatie

 • Locatie Europa
 • Grootte Variërend
 • Levering Turn key
 • Design WSBDESIGN.COM
 • Realisatie WSB Interieurbouw
 • Branche Retail design

Meer weten of zelf ambities?

Een winkelrenovatie of gedeeltelijke winkelverbouwing?

Rick Schreuder: “Alleen die bedrijven die geen complete winkelverbouwing willen doen, denken geregeld serieus na over winkelrenovatie, maar dat zijn dus heel veel retailers in Nederland!” Waarom?

Rick Blankenstijn: “Veel retailers verdienen gelukkig voldoende geld en willen het succesvolle winkelconcept niet te veel uitmelken of uithollen. De goede retailers zien hun winkelconcept als ‘cash cow’ en ‘rising star’ tegelijk. Daarom willen ze hun al goede winkel met beleving voortdurend vernieuwen, om hun klanten te verrassen met vernieuwing. Vaak krijgen we als retail designers een telefoontje van een potentiële opdrachtgever in de sfeer van: “Mijn winkel is nog best mooi, maar ik wil toch wat anders. Wat moet ik doen?”

Rick Schreuder over de andere groep retailers met plannen voor een winkelrenovatie: “Er zijn ook retailers bij die moeten opboksen tegen grote concurrenten, ofwel: ze hebben in het verleden slechte investeringen gedaan. Of ze zitten op een foute locatie en willen toch graag vernieuwen. Zij hebben vaak een bescheiden budget. Dat is juist ook mijn uitdaging om dan commercieel mee te denken: met welk idee qua winkelrenovatie bereik je maximaal effect? Ik heb nu behoorlijk wat retailers in de mode, juweliers en opticiens geadviseerd op het gebied van winkelrenovaties en het effect is vrijwel altijd verbluffend: mooie omzetcijfers en relatief lage kosten. Ook bij retailketens levert deze benadering mooie resultaten op voor onze opdrachtgevers.”

Smaak Amsterdam Winkelinrichting mode WSB Interieurbouw
Winkelinrichting retail door WSB Interieurbouw

Wat houdt een goede winkelrenovatie in?

Wat houdt succesvol winkel renoveren in? Rick Schreuder van WSB: “Een blauwdruk is er niet echt voor te geven. Creativiteit en slimme ideeën laten zich niet altijd vatten in stappenplannen, maar mijn werkwijze is vaak als volgt:

 1. Als een klant belt, ga ik eerst langs voor een vrijblijvende brainstormsessie en winkelscan. Ik wil van de opdrachtgever weten: wie is hij, wat verkoopt hij goed (of slecht) en waar wil hij naar toe? Hoe denkt hij na over zijn winkelconcept voor de toekomst?
 2. Ik luister zelf kritisch omdat we inmiddels behoorlijk wat bedrijfsmodellen kennen en de crux is: aan flauwe ideeën moet je nu juist geen geld uitgeven. Bewaar het goede geld voor de goede ideeën!
 3. Als creatief retail designer zijn verhalen, sentiment en trends voor mij heel belangrijk, maar zeker bij een winkelrenovatie en winkelverbouwing met een 20%-80% doel gaat het om de vraag: wat zie ik, wat ervaar ik als potentiële klant hier, wat is oud, vies, donker, onaantrekkelijk, onlogisch, saai of onvriendelijk? Wat is relatief goed te vervangen en vraagt weinig bouwkundige ingrepen.
 4. Vervolgens tekenen we op basis van een winkelscan het plan uit op hoofdlijnen met de budgettering in de kantlijnen erbij. Omdat we werken met een eigen team van monteurs, installateurs en bouwers werken we relatief tegen lagere kosten dan bedrijven waar het over veel schijven gaat via een architectenbureau of een bouwbegeleidingsbureau. Tegelijk is de kwaliteit hoogwaardig wat de prijsperceptie bij de klanten van onze opdrachtgevers gunstig beïnvloed. Een opdrachtgever zei laatst tegen mij: Rick, ik wil graag een kroket op een gouden schaal verkopen. Hij bedoelde niet dat hij goud wilde betalen, maar hij wilde zich wél positief onderscheiden en zijn product een optimaal podium geven.
 5. Een slim ontwerp is een creatief ontwerp. Uw winkel renoveren moet u uiteindelijk goed aanpakken. Beter een goed ontwerp voor een slimme winkelrenovatie, dan een slecht idee half uitvoeren of in de verkeerde dingen geld pompen.
Slimme winkelrenovatie door WSB Interieurbouw

De retail architecten van WSB zijn vooruitstrevende ontwerpers van unieke retailconcepten in modeschoenmodejuwelenoptiek, audiciens inrichting hoorwinkels. WSB werkt onder anderen in Duitsland, Oostenrijk, ZwitserlandNederland, BelgiëLuxemburg en Frankrijk zowel voor fashion brands als voor individuele ondernemers.

Restyling van interieur door wrappen van de meubels

Een slimme manier van renoveren is wrappen van winkelinterieur. Met de innovatieve collectie stalen van WSB is de uitstraling van uw winkel straks heel gaaf, ziet er uit als nieuw en het kost heel weinig. Wij wrappen winkels, tafels, balies, keukens, badkamers, tot tegels toe. Het wrappen kan ook goed toegepast worden op ronde meubels. Vraag onze verkoopadviseurs naar een goed advies. We kunnen u overtuigen door mooie stalen te laten zien. Hout decors, marmerdecors, staaldecors, tegeldecors.. Alles is mogelijk.

Efficiënte winkelrenovatie en winkelonderhoud

Door onze schaalgrootte (we werken met 60 man, met weinig indirecte mensen in het kader en de staf) zijn we perfect in staat regelmatig en goed onderhoud te plegen op uw winkelinterieur. WSB heeft een Europese dekking op het gebied van service met het zwaartepunt van onze activiteiten in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Veel onderhoud kan in combinatie gepland worden. Dit maakt het onderhoud en de winkelrenovatie van uw inrichting en installaties tot een effectief en efficïent kostenplaatje.

Wilt u graag meer weten over winkelrenovatie en winkelonderhoud? Bel WSB of bekijk onze recente retail winkelinrichtingen op de website.

Winkelinrichting optiek WSB Interieurbouw
De projecten in de categorie Retail design worden door onze klanten beoordeeld met een 9.1 uit 10 met 98 reviews. en de prijs varieert van 1000,00 tot 25000,00.

Over WSBDESIGN.COM | Interieurbouw