Juwelen Evy d’Or in Ingelmunster (BE) – Shopdesign winkelconcept

Ingelmunster is weer een parel rijker !

Goudsmid en juwelier Evy d’or in Ingemunster is recentelijk geheel van een nieuw winkelconcept voorzien. Als sieraden ontwerper heeft ze genoeg smaak en stijl maar een zaak inrichten is toch een heel andere benadering. Zodoende nam de uitbaatster ongeveer een jaar geleden contact met WSB Interieurbouw met de vraag of we voor haar een nieuJuwelen Evy d Or winkelconcept shopdesign bijoutier agencement amenagement concept de magasin _071 Juwelen Evy d Or winkelconcept shopdesign bijoutier agencement amenagement concept de magasin _039 w winkelconcept zouden kunnen bedenken.

Instructies winkelconcept

Briefing hierbij was dat het een warme, intieme sfeer moest hebben die ook optimaal uitstraalt waar ze voor staat; hoogwaardige handmade sieraden en een uitgekiende selectie bekende(re) merken. Daarbij was ook het verzoek om in tegenstelling tot haar toenmalige winkel de ruimte binnen te vergroten en de etalages wat compacter te maken.

Wat wil de klant ?

Dit gaat mee in de huidige ontwikkeling van meer voelen, proeven, ruiken daar waar het echt gebeurd, dus echt in de winkel in plaats van de meer afstandelijke benadering om de klant vooral buiten in de etalages te laten oriënteren. De klant anno nu maakt heel bewust de keuze om naar een fysieke winkel met een echt winkelconcept te komen en dan verwachten ze ook persoonlijke hulp en een warme omgeving waar ze zich in alle rust kunnen oriënteren op een nieuw sieraad. Evy onderkend het belang van deze trend en heeft dan ook gekozen de omslag te maken. Dit heeft geresulteerd in een van binnen grotere winkel met veel meer mogelijkheden om instore te presenteren. De shopability van de binnenruimte is hiermee sterk verbeterd. Wat overigens niet wil zeggen dat de etalages vergeten zijn. Nog steeds is er vanaf buiten veel te zien met bijna tien strekkende meters aan etalage.

Een belangrijke switch is ook het doorzicht van buiten naar binnen. Waar dit eerder minimaal was is er nu juist gekozen om dit sterk te vergroten. Dit om de klant van buiten al te prikkelen met een kijkje in het knappe en gezellige interieur. De twee werelden van binnen en buiten lopen hiermee mooi in elkaar over.

Look and feelJuwelen Evy d Or winkelconcept shopdesign bijoutier agencement amenagement concept de magasin

Wat stijl van het winkelconcept betreft is er binnen voor rustige tinten en warme materialen gekozen zoals natuurlijk aandoend paardenhaar op de wand en parelmoer structuren op de meubels. De houtlook vloer maakt het plaatje compleet. Voor de buitenzijde is er een heel andere uitdaging namelijk om de oude zandsteen gevel te laten matchen met de nieuwe situatie. Er werd gekozen voor het contrast door met een zwart en licht glimmend keramiek etalagebekleding te werken. Deze modern ogende etalagepartij zorgt er op deze manier voor dat er een mooi evenwicht tussen oud en nieuw ontstaat. Het eindresultaat is meer dan geslaagd te noemen. Evy d’or is voor lange tijd weer op en top actueel !

Voor meer inspiratie met betrekking tot de juwelier van de toekomst : www.wsbinterieurbouw.nl/juwelier/

Of bel WSB voor een inspirerend gesprek over de toekomst van uw winkelbeleving : +31 33 27 71 714

 

Realisatie

  • Locatie Ingelmunster (BE)
  • Bouwtijd 2 weken
  • Grootte 40 m2
  • Levering Sleutelklaar
  • Design WSB Shopgdesign
  • Realisatie WSB Interieurbouw
  • Branche Juweliers

Meer weten of zelf ambities?

Turn key Shopdesign voor Juwelen Evy d'Or

Over WSB Interieurbouw