Amberg Optiek | Erlangen (DE)

Realisatie

  • Locatie Erlangen (DE)
  • Bouwtijd 6 weken
  • Grootte 600m²
  • Levering Turn key
  • Design WSBDESIGN.COM
  • Realisatie WSB Interieurbouw
  • Branche Optiek

Meer weten of zelf ambities?

WAAR GESCHIEDENIS EN RETAIL EEN NIEUWE GLANS KRIJGEN

Optik Amberg in Erlangen kreeg de kans om het naastgelegen pand te huren. Het Besoldes Haus (in de volksmond Der Berner) waar voorheen modehuis Berner was gevestigd en recent door Flying Tiger de huur werd betaald kwam beschikbaar.

Aan het team van WSB de vraag om deze uitdaging op te pakken; retail en de geschiedenis van het pand met elkaar te verbinden. Wat monumentenzorg betreft was er niet veel meer wat om aandacht vroeg behalve de gevel (deels), 4 tal oude stucwerkplafonds en de oude poort van de vroegere achteruitgang. De structuur van het pand hebben we gebruikt om van de 600m² een prachtige winkel-warenhuis-beleving te maken.

Entree

Het voorste deel van de winkel is voorzien van veel brillenpresentatie; aan de linkerzijde voor correctie en aan de rechterzijde ruimte voor de zonnebrillen. Een belangrijk gegeven in de opdracht was om de klant voldoende privacy te bieden om in alle rust het gesprek te kunnen voeren. In dit deel zijn 8 plaatsen gesitueerd waar op stoelen of banken advies gegeven kan worden.

Eendennest

De binnenplaats is voorzien van een prachtige monumentaal meubel wat de hoogte in de daglichtkoepel accentueert. In dit “eendennest” is een koffiepantry met wachtruimte en aan de buitenkant zijn brillen gepresenteerd. Een prachtige trigger die klanten uit het voorgedeelte naar de volgende ruimte lokt. De wanden bieden ruimte voor diverse presentaties zoals: Andy Wolff shop, uitgifte verkochte brillen, kinderbrillen, wachten bij de poort en de VIP room.

Meten in het donker

In het achterste deel van de winkel zijn 3 refractie ruimten en is veel aandacht en plaats voor prescan ingeruimd. Dat de technische kant van de zaak ook een spannende beleving kan hebben door materiaal en kleurgebruik is duidelijk.

Prachtige materialen versterken de architectonische accenten van plafonds en vloeren. Eikenhout, leerdetails op tafels met stalen randelementen, goudkleurige accenten en crocodileprint op de wanden. Eiken fineer gecombineerd met Notenhout in de VIP corner, Escher effecten op de vloer van de binnenplaats. Het betonnen plafond van de binnenplaats is voorzien van verlichtte led panelen met doek waarop plafondschilderingen zijn aangebracht. In combinatie met moderne kleden en prachtige wandbekleding van Arte en Elitis geeft dat een geweldig effect en laat zien dat moderne bedrijfsvoering prima samen gaat met oude luister.

Over WSBDESIGN.COM | Interieurbouw

De retail architecten van WSB maken van uw offline optiekzaak een commercieel succesvolle winkelconcept. Elke winkel heeft een eigen stijl en de eigenaar zijn wensen. WSB denkt vanuit de klant en het verkopend personeel mee. Het interieur moet aanspreken tot de verbeelding van de klant, maar ook efficiënt werkbaar zijn voor het personeel. WSB maakt het winkelmerk sterk door beleving te creëren. Interieur optiek: We weten wat mensen werkelijk motiveert, wat van invloed is op hun koopgedrag. Contact? Bel + 31 33 2771714.

600 m2 winkelbeleving door WSBDESIGN.COM

Over WSB Interieurbouw