Museum en tourisme: ontwerp en inrichting

Ontwerp en inrichting museum en touristische winkels of souvenirshops

Design en Inrichting musea en touristische shops

De ontwerpers van WSB zijn specialist in het creeren van architectonisch en commercieel succesvol retail design van musea, museumwinkels, souvenirshops en touristische trekpleisters en specialistische museumvitrines. WSB werkt o.a. voor Amsterdam Designs op het Damrak (souvenirs- en modeshop met Amsterdam en 'typical dutch-artikelen), het Diamant Museum Amsterdam aan de Paulus Potterstraat, Cultuurhuis / VVV in het Gelderse Scherpenzeel, Shop & Fly in Eindhoven en het cruiseschip de Majesty Thompson (in uitvoering).

Wat maakt WSB NR 1 specialist museuminrichting en touristische attrakties?

De designers van WSB zijn architecten en retail architecten in 1. We weten de beide denkwerelden optimaal met elkaar te verbinden met veel gevoel voor expercience / beleving.

Daarnaast zijn we sterk in de bouwcoordinatie en productie / montage van complexe projecten. We werken met een overzichtelijk en hecht professioneel team van 50 designers, proejcteleiders, machinale medewerkers, meubelmakers, spuiters, inkopers en monteurs

WSB vertaalt gevoelens, emoties. WSB maakt het winkelmerk sterk door beleving te creëren.  We weten wat mensen werkelijk motiveert, wat van invloed is op hun koopgedrag. Onze ontwerpers zijn goed bekend met wereldsteden als New York, Parijs, Berlijn enzovoorts.

Aktuele cijfers van CBS: Grote musea winnen slag om bezoekers

Nederlandse musea trekken steeds meer bezoekers, maar die stijging komt vrijwel geheel op het conto van de grote musea. Nederlandse musea ontvingen in 2013 26,5 miljoen bezoekers, ruim 3,3 miljoen meer dan in 2011. De grote musea telden 3,2 miljoen bezoekers extra. Bij de kleine en middelgrote musea zijn de bezoekersaantallen niet of nauwelijks gestegen, of zelfs licht gedaald. Dit maakt het CBS vandaag bekend.

Grote musea koppelden stijgende bezoekersaantallen bovendien aan een positief bedrijfsresultaat, terwijl kleine en middelgrote musea in 2013 samen een negatief bedrijfsresultaat hadden. Hun bedrijfsresultaat verslechterde zelfs ten opzichte van 2011. In 2013 steeg het bezoek aan alle 799 door het CBS getelde Nederlandse musea met 14 procent ten opzichte van 2011, toen het CBS 788 musea telde. Hiermee groeide het aantal bezoekers in twee jaar tijd veel sterker dan over de hele periode 2003-2013 (6 procent). De stijging komt vooral doordat grote musea met meer dan 100 duizend bezoekers op jaarbasis veel meer bezoek kregen dan in 2011. Dat kwam deels door heropeningen in bijvoorbeeld Amsterdam.

Groei van het aantal buitenlandse toeristen zet zich door in 2015

Het aantal toeristen dat in Nederlandse logiesaccommodaties overnachtte groeide in 2014 met 5,3 procent naar 35,9 miljoen. Daardoor namen onder meer ook de toeristische bestedingen in de Nederlandse economie toe, tot 68,3 miljard euro. Dat was 4,1 procent meer dan in 2013. Het toerisme is goed voor 3,7 procent van het bbp. Ook de werkgelegenheid in de toerismesector groeide, met 2,5 procent. De sector telde in 2014 met 606 duizend banen 6,2 procent van alle banen in Nederland. De groei van het inkomend toerisme zette zich ook in 2015 door. In de eerste zes maanden verbleven er 7,1 procent meer buitenlandse gasten in Nederlandse logiesaccommodaties dan in dezelfde periode van 2014. Het aantal Duitse gasten nam het meest toe (11,3 procent). Ook kwamen er weer meer intercontinentale toeristen. Zo waren er in de eerste helft van het jaar 8,7 procent meer gasten uit Azië en 6,2 procent meer uit Amerika. De groei van het aantal Nederlandse gasten bleef in deze periode met 1,3 procent wat achter.

Museum en tourisme projecten door WSB

Bekijk alle projecten uit de branche Museum en tourisme >>


Video's Museum en tourisme

Bekijk alle video's uit de branche Museum en tourisme >>


 

 • Mijn ervaring? Van de drie uitgenodigde interieurbouwers was WSB de enige die ons de juiste vragen stelde over wat wij wilden. Hierdoor bleek dat ze weten waar ze over praten. Daarna gezonde discussies over de detaillering, waarbij ook kon worden uitgelegd waarom WSB ergens voor gekozen had. We konden daarna in goed overleg de plannen definitief maken, waarbij er ook ruimte bleef voor onze eigen input die dan door de ontwerpers zo goed mogelijk werd ingepast. De werkvoorbereiding was zeer grondig en alles werd nauwkeurig ingemeten. Ook werden we op mogelijke knelpunten gewezen zodat deze tijdig aangepast konden worden. Het montage team was vakkundig en erg gezellig. De jongen sliepen in een hotel vlak bij zodat ze lange dagen konden maken. Menig voorbijganger keek verbaasd bij ons in de winkel om een team fanatieke interieurbouwers aan het werk te zien onder vrolijk en vooral luid gezang. We zijn erg blij met onze nieuwe winkel. Bedankt WSB!
  Willem Woldringh reflecteertWoldringh Optiek | Groningen
 • "Professioneel bedrijf. Ze doen wat ze zeggen en komen de gemaakte afspraken na. Korte communicatielijnen en goede uitvoerende werklieden. Goede nazorg." Aanbeveling: "Ja" > Retail design: 8 Begeleiding: 10 Uitvoering: 10  
  winkelrenovatie Testimonial – Klaas VeenmaTorenbeek Schoenen
 • "Vanaf het eerste moment, is er een klik geweest. De persoonlijke, positieve benadering en oprechte interesse in de klant, heeft ons erg aangetrokken in WSB. In het gehele proces zijn de korte lijnen een rode draad geweest, waardoor problemen heel snel opgelost/ideeën bedacht konden worden. De constante kwaliteit van het werk is hoog en iedereen bij WSB lijkt te werken met dezelfde passie en betrokkenheid. WSB stelt hoge eisen aan zichzelf maar ook aan hun onderaannemers en leveranciers. WSB denkt in mogelijkheden, niet in tekortkomingen. Burger is ontzettend tevreden over het gehele proces en oplevering en zal WSB zeker aanbevelen bij andere bedrijven!"
  Dennis beoordeelt WSB >>Burger Fashion
 • "Mooie invulling van onze wensen : een uniek concept met karakter. Professionele begeleiding. Afspraak is afspraak. Probleemoplossend. Goede opvolging en dienst-na-verkoop. Kortom, een aanrader !" Beoordelingen WSB Interieurbouw: 9,0 Aanbeveling? Ja. dat beveel ik aan!
  Karel van Optiek MatthijsMatthijs Optiek - Gent (BE)
 • "WSB kwam met ontwerpen die wij helemaal niet hadden verwacht. Erg mooi, goed passend bij de oude stijl van het pand en zeer effectief. Afspraken werden prompt nagekomen." Klantbeoordeling WSB: 9,3 >> Aanbeveling? "Ja, dat beveel ik aan"
  Emiel van IntermedicaIntermedica Zorgkliniek
 • Ervaring: "Ik heb een zeer goede ervaring met WSB zeer behulpzaam niets is te gek het wordt allemaal keurig geregeld. we hebben al 10 jaar een prettige samen werking ." Beveel je WSB aan ? "Ja, ik beveel WSB aan". Mij beoordeling is: Retail design ontwerp showroom: 9, Begeleiding: 10, Uitvoering: 10" Toelichting: WSB Interieurbouw is verantwoordelijk voor de inrichting van diverse showroominrichtingen voor Audi, Volkswagen, Asca Schadeherstel in samenwerking met Jos Snel.
  Jos SnelPon Dealer - Audi / Volkswagen
 • Samenwerken met Nico Schreuder van WSB Interieurbouw: "De gehele verbouwing is prima verlopen. Communicatie was prima. En ook de uitvoering en de nazorg is op een correcte manier afgehandeld."
  Bas Optiek: Samenwerking met Nico Schreuder van WSB InterieurbouwBas Optiek - Amsterdam